Databank Toevla vernieuwd

Op maandag 25 maart 2013, tijdens de week van Universal Design, is een volledig vernieuwde versie van de website van Toegankelijk Vlaanderen opgestart.

Een dagje erop uit, een avondje naar het theater of een weekje op vakantie lijkt vanzelfsprekend. Maar voor heel wat mensen met een handicap vraagt dit voorbereiding. Om onaangename verrassingen te vermijden, is het belangrijk dat zij vooraf betrouwbare informatie over de toegankelijkheid van gebouwen kunnen raadplegen.

De website Toegankelijk Vlaanderen onderging een grondige make-over om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. De site beschikt over verschillende handige zoekmogelijkheden. Zo kan je snel informatie vinden, aangepast aan de eigen beperking en behoeften. Wanneer de toegankelijkheid net iets minder is, krijg je een gedetailleerde beschrijving met tal van foto’s.

De databank en de vernieuwde doorlichtingsmethodiek biedt nu ook aan gebouweigenaars en –beheerders bijkomende voordelen. Na een screening van het gebouw ontvangt de eigenaar een gedetailleerd rapport en een actieplan op maat om de toegankelijkheid van zijn of haar gebouw te verbeteren.

De nieuwe software laat nu toe om relevante beleidsinformatie uit de databank te extraheren. Dit zal toelaten om binnen afzienbare tijd een echte nulmeting van de toegankelijkheid in Vlaanderen uit te voeren en aansluitend ambitieuze doelen voor een toegankelijker Vlaanderen voorop te stellen.

Neem snel een kijkje op www.toegankelijkvlaanderen.be of www.toevla.be.

Bron: Enter vzw